Aluemyyntipäällikkö, Pääkaupunkiseutu

Modul-System yksi maailman johtavista autokalustevalmistajista. Pääkonttorimme sijaitsee Ruotsissa ja meillä on 10 tytäryhtiötä Euroopassa ja Aasiassa. Lisäksi olemme edustettuina maailmanlaajuisesti jälleenmyyjäverkostomme kautta ja tuotteitamme myydään 50 maassa eri puolilla maailmaa. Modul-System on osa Lifco-konsernia, joka on listattu Tukholman pörssissä. Hyllyratkaisumme valmistetaan omassa tehtaassamme Ruotsissa. Tuotteemme valmistetaan Euroopan edistyksellisimmillä valmistustekniikoilla. Valmistusprosessimme täyttävät ISO 9001 -vaatimukset ja eurooppalaisen TÜV standardin vaatimukset.

Suomessa Modul-System on toiminut vuodesta 2011 alkaen, ja tällä hetkellä toimimme kuuden henkilön voimin palvellen asiakkaita sekä kumppaneita valtakunnallisesti.  Jälleenmyyjiä meillä on yli 20 Suomessa. Toimimme vahvasti seuraavien arvojen pohjalta:

Innovaatio. Nerokkaiden ideoiden toteuttaminen.
Laatu. Intohimona täydellisyys.
Turvallisuus. Turvallisuus on ajattelutapa.
Ympäristö. Painavia argumentteja kevyiden tuotteiden puolesta.

Lue lisää osoitteesta www.modul-system.fi

Hakuaika on päättynyt.

Tehtävänkuvaus:

Aluemyyntipäällikön roolissa vastaat oman alueesi olemassa olevien asiakkaiden kehittämisestä sekä uusien asiakkaiden tapaamisesta. Asiakassalkkusi muodostuu myyntialueellasi vaikuttavista yrityksistä, jotka toimivat esimerkiksi rakennus- ja energia-alalla, sekä kiinteistöhuollon ja kunnossapidon parissa. Tapaat aktiivisella otteella keskisuuria ja suuria asiakasyrityksiä ja kartoitat heidän tarpeensa hyötyajoneuvojen kalustuksen suhteen. Keskustelet sekä ostoista vastaavien henkilöiden, mutta myös loppukäyttäjien kanssa, jotta löydät asiakkaallesi aidosti parhaan ratkaisun ajoneuvokalustuksen tarpeisiin. Vastaat itsenäisesti tarjousprosessin läpiviemisestä, jossa sinua toki auttaa Suomen ja Ruotsin tiimit. Työskentelet Etelä-Suomen alueella, mieluiten kotikonttorilta käsin, mutta Helsingin tuotantolaitoksen tilat on myös käytettävissäsi.

Yleistä:

Tehtävässä menestyminen edellyttää aikaisempaa yritysmyynnin kokemusta. Liikkuminen asiakkaiden luo ja oman kalenterin rakentaminen sujuvat sinulta rutiinilla. Nautit asiakastyöstä ja haluat rakentaa luottamusta asiakkaisiin tapaamalla heitä aktiivisesti ja tarjoamalla heille kokonaisratkaisuja. On suuri etu, jos omaat kokemusta hyötyajoneuvoista, mutta se ei ole välttämätöntä. Tuotteemme lukeutuvat markkinoiden laadukkaimpien tuotteiden joukkoon, jolloin tuotteiden myynti asiakkaillemme tapahtuu yleisesti muilla kriteereillä kuin hinnalla ja toivomme sinun omaavan kokemusta laadukkaiden tuotteiden myynnistä. Tehtävässä vaaditaan englannin kielen taitoa, koska se on konsernin pääkieli ja osa perehdytyksestä tapahtuu englanniksi. Tarvitset englannin tai ruotsin kielitaitoa myös pitäessäsi yhteyttä Ruotsin tukitoimintoihin.

Tarjoamme sinulle:

- Vakavaraisen ja kasvavan yrityksen työnantajaksesi
- Itsenäisen työnkuvan, joka mahdollistaa vapaa-ajan integroimisen järkevästi työn ohelle
- Ammattitaitoisen tiimin tuen sekä arvostavan yrityskulttuurin
- Laadukkaan ja johtavan tuotevalikoiman myytäväksesi
- Valmiit asiakkaat, joita kehittää, sekä erinomaiset järjestelmät uusmyynnin tueksi
- Erinomaiset työkalut ja erittäin kattavan perehdytysjakson Suomessa ja Ruotsissa
- Toiveidesi mukaan joko kilpailukykyisen yhdistelmäpalkan tai kiinteän palkkamallin, sekä mahdollisuuden autoetuun

Odotamme sinulta:

- Kokemusta kenttämyynnistä BtoB-asiakkaille
- Vahvaa palveluhenkisyyttä ja kykyä rakentaa pitkäaikaisia luottamussuhteita
- Sujuvaa englanninkielen taitoa
- Halua sitoutua ja paneutua työtehtävään sekä asiakassuhteisiin pitkäjänteisesti
- Matkustusvalmiutta omalla myyntialueellasi

Lisätiedot

  • Lisätietoja tehtävästä:
  • Emporen rekrytointikonsultti
  • Tiia Willman
  • Puh: 0400 499 549
  • Sähköpostitse: tiia.willman@empore.fi

Takaisin listaan