Lukeeko kukaan avointa työhakemustasi?

* Jos olet työnantaja, ja kiinnostunut löytämään uusia osaajia palvelukseesi, scrollaa tämän tekstin loppuun!

Oletko koskaan miettinyt, että lukeeko kukaan eri tahoille jättämiäsi avoimia työhakemuksia? Tämä tietysti vaihtelee yrityskohtaisesti. Minä ja kollegani Emporella hyödynnämme hakijatietokantaamme syötettyjä hakemuksia lähes jokaisessa rekrytointitoimeksiannossa. Vain osa tehtävistä, joihin etsimme osaajia, on julkisessa haussa. Osaan etsimme osaajia pelkästään omasta tietokannastamme. Myös julkisen haun sisältävissä toimeksiannoissa käytämme lähes poikkeuksetta hyödyksi hakijatietokantaamme.

En tietenkään voi luvata, että täytettyäsi meille avoimen hakemuksen tulemme olemaan yhteydessä juuri sinuun, mutta mahdollisuudet siihen ovat hyvät. Konsulttimme tekevät hakutyötä omasta tietokannastamme viikottain, osana normaalia toimintaprosessiamme. Siksi tietojen huolellinen täyttäminen kannattaa. Meillä ne eivät päädy ”mappi Ö:hön”.

Esittelen seuraavaksi ne asiat, joita avointa hakemusta jättäessäsi sinulta kysymme. Kerron samalla, miksi näiden tietojen täyttäminen on tärkeää, ja miten niitä hyödynnämme. Tässä kohtaa yksi tärkeä huomio: emme ikinä toimita tietojasi työnantajille ilman, että joko annat siihen meille erikseen luvan, tai että olet kohdistanut itse hakemuksesi juuri kyseiseen tehtävään!

”Tarkistathan, että erityisesti kännykkänumero ja sähköpostiosoite ovat oikein, jotta voimme tiedustella kiinnostustasi avoimia tehtäviä kohtaan!”

Pääset jättämään CV:si ja avoimen hakemuksen osoitteessa www.empore.fi etusivulta löytyvän Jätä CV-linkin kautta. Ensimmäisenä pyydämme sinua täyttämään yhteystietosi. Tarkistathan, että erityisesti kännykkänumero ja sähköpostiosoite ovat oikein, jotta rekrytointikonsulttimme tavoittaa sinut, jos kokemukseesi ja kiinnostuksesi kohteisiin sopiva tehtävä tulee kauttamme täytettäväksi!

Seuraavaksi kysymme koulutuksestasi. Voit täyttää maksimissaan kolmen tutkinnon tiedot. Alasvetovalikoiden vaihtoehdot eivät ole aivan täydelliset, joten kirjaathan tarvittaessa lisätiedot niille varattuun kohtaan. Välillä toimeksiantajayritykset etsivät juuri tietyn koulutustaustan omaavaa osaajaa, mutta meillä avoinna olevien tehtävien kohdalla koulutus ei yleensä ole tärkein valintakriteeri.

Koulutuksen jälkeen pyydämme sinua kertomaan työkokemuksestasi. Nämä tiedot ovat tärkeitä käytännössä kaikissa rekrytointiprosesseissa, koska niiden kautta konsulttimme arvioivat aiempaa osaamistasi. Erityisen hyödyllistä tässä kohtaa on kertoa tarkemmin työhön sisältyneistä osa-alueista, vastuista ja onnistumisista. Pelkkä titteli voi tarkoittaa työpaikasta riippuen monia eri asioita, eikä esimerkiksi välttämättä kerro koko totuutta monipuolisesta työnkuvasta!

”Näiden täyttäminen huolellisesti on erittäin tärkeää siksi, että käytämme näitä tietoja kriteereinä, kun teemme päivittäin hakuja hakijatietokannastamme.”

Seuraavalla sivulla kysymme, miltä toimialoilta ja mistä työtehtävistä sinulla on tähän mennessä kertynyt kokemusta. Näiden täyttäminen huolellisesti on erittäin tärkeää siksi, että käytämme näitä tietoja kriteereinä, kun teemme päivittäin hakuja hakijatietokannastamme.

Tämän jälkeen tiedustelemme, oletko tulevaisuudessa kiinnostunut koko-aikaisesta vai osa-aikaisesta työstä, palkkatoivettasi, ajokorttia ja auton käyttömahdollisuutta sekä alueita, joilla haluat tulevaisuudessa työskennellä. Erityisen tärkeää tällä sivulla on merkitä huolellisesti ne maantieteelliset alueet, joilla haluat työskennellä. Myös toivomasi palkkataso on tärkeä tieto. Näitä käytämme usein kriteereinä, kun teemme osaajahakuja tietokannastamme.

”Ole toki avoin ja rehellinen siitä, mikä sinua kiinnostaa! Näin voimme viestittää mahdollisimman tarkasti juuri sinua kiinnostavista tehtävistä.”

Tämän jälkeen kysymme toiveitasi tulevista työtehtävistä ja toimialoista. Näitä valintoja ei tarvitse eikä kannatakaan ajatella lopullisina tai todella vakavina päätöksinä, mutta ole toki avoin ja rehellinen siitä, mikä sinua kiinnostaa! Näin voimme olla yhteydessä mahdollisimman tarkasti juuri sinua kiinnostavista tehtävistä.

Lopuksi kysymme vielä kielitaitoasi ja atk-taitoja sekä tarjoamme mahdollisuuden hakemuskirjeen jättämiseen. Jos jätät avoimen hakemuksen, kannattaa hakemustekstissä kertoa mm., että minkälaisia työtehtäviä haluat tulevaisuudessa löytää. Jos taas haet tiettyä paikkaa, kannattaa hakemuskirje kohdistaa juuri kyseiseen tehtävään. Tällä sivulla kysytään myös suosittelijoita. Kysymme työnhakijoilta aina erikseen luvan suosittelijoiden kontaktoimiseen, joten voit halutessasi täyttää nämä tiedot huoletta jo nyt. Emme koskaan käytä niitä ilman, että olet itsekin tietoinen asiasta.

Nyt sinulla on hyvät mahdollisuudet tulla huomioiduksi rekrytointikonsulttiemme tekemissä osaajahauissa, joita teemme omasta tietokannastamme lähes jokaiseen meillä avoinna olevaan tehtävään liittyen! Voit muokata tietoja koska tahansa myöhemminkin, ja ne kannattaakin pitää ajan tasalla. Tämä parantaa myös omalta osaltaan todennäköisyyttä päätyä konsulttimme yhteydenoton kohteeksi!

Jos kohtaat tietoja täyttäessäsi haasteita, tai haluat esimerkiksi kuulla lisää meillä avoinna olevista tehtävistä, laita vaikka rohkeasti viestiä täällä LinkedInissä tai lähetä sähköpostia: joel.kinnunen@empore.fi!

* TYÖNANTAJA: Myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun osaajien löytäminen on meidän Emporelaisten leipätyötä. Tietokannoissamme on yli 30 000:n näiden alojen tehtävistä kiinnostuneen henkilön tiedot. Jos olet myynnin, markkinoinnin tai asiakaspalvelun osaajan puutteessa, ota rohkeasti yhteyttä (kts. mailiosoite yllä)! Selvitetään yhdessä, että voisimmeko olla myös sinulle avuksi!

← Takaisin