Tervetuloa kurkistamaan rekrytointiyrityksen arkeen

Kohtaamme päivittäin työssämme kysymyksiä siitä, mitä työntekijät odottavat työnantajalta ja toisinpäin. Kuulemme kysymyksiä myös siitä, mistä löytyy se kuuluisa hyvä tyyppi, joka haluaa ja osaa tehdä myyntiä ammattimaisesti. Tapaamme vuosittain noin 900 työnantajan edustajaa ja haastattelemme viikoittain lähes 100 myyntityöstä kiinnostunutta työnhakijaa, joten olemme kuin olemmekin näköalapaikalla kun keskustelua käydään myynnin ja asiakaspalvelun tai näiden johtotason rekrytoinneista.

Emporen toiminnan kulmakivenä on kasvattaa ja tehostaa asiakasyrityksen liiketoimintaa oikeilla henkilövalinnoilla – ja vastaavasti työllistää ammattitaitoiset osaajat menestyviin yrityksiin.

Niin myynnin ja asiantuntijoiden rekrytoinneissa, kuin minkä tahansa muunkin tehtäväkentän henkilövalinnoissa on tärkeää ymmärtää työnantajan sekä työnhakijan odotukset. Nämä odotukset elävät aika-ajoin ja vaikuttavat myös siihen, mitä rekrytoinneissa tulee kulloinkin huomioida. Nämä asiat eivät ole salaisuuksia, mutta vaativat herkkää korvaa.  On siis tärkeää kuunnella! Kuunnella, ymmärtää ja löytää molemmille osapuolille paras mahdollinen ratkaisu. Haluamme jakaa tätä tietoa kanssanne sekä herättää ajatuksia ja keskustelua Emporen blogin kautta, joka saa ensimmäisen julkaisunsa nyt huhtikuussa 2013!

Hyvää alkanutta kevättä ja lukuintoa uuteen blogiin!

Markus Huhdanpää

Toimitusjohtaja

← Takaisin