Kohti myynnin esimiestehtäviä? Kolme asiaa pohdittavaksi ennen työnhakutilannetta

Rekrytointitilanteessa Sinulta kysytään pitkä rimpsu erilaisia avoimia kysymyksiä koskien uratoiveitasi, vahvuuksiasi ihmisten kanssa, motiivejasi työnhaussa sekä lukuisia muita soveltuvuuttasi arvioivia kysymyksiä. Esimiestehtäviin hakiessasi on tyypillistä, että Sinua arvioidaan useassa eri vaiheessa – rekrytointiyrityksen ja/tai head hunterin, varsinaisen työnantajan sekä mahdollisesti vielä psykologin toimesta. Kukin muodostaa Sinusta oman käsityksensä ja useiden haastatteluvaiheiden jälkeen on melko lailla takki tyhjä. Kaikki on kerrottu ja puitu – vai onko? Etenkin esimiestehtäviin hakiessa on nimittäin kaikkien etu, että pelataan täysin avoimin kortein, vaikka kipeää tekisi. Tässä kirjoituksessa avaan näkökulmia pohdittavaksi Sinulle, joka olet hakeutumassa esimiestehtävien pariin.

Miksi haluan toimia esimiehenä?

Ensimmäisenä kannattaa kysyä itseltään miksi haluaisi toimia esimiehenä. Tyypillisesti tämä on aihepiiri, jota käsitellään melko laajasti myös rekrytointiprosessin haastatteluosuudessa. Sillä ei ole sinänsä väliä, haluatko toimia myynnin tai jonkin muun tehtäväalueen esimiehenä – kysymys on silti yhtä oleellinen. ”Miksi juuri Sinä olet oikea valinta johtamaan muita ihmisiä?” Kysymyksellä pyritään usein selvittämään, miten juuri Sinä haluat toteuttaa itseäsi – ja näin karkeasti kiteytettynä; itsesi vai muiden kustannuksella? Tarkennetaan hieman miksi kysymys on niin tärkeä.

Esimiehen tehtävänä on kantaa vastuu tiimin tai yksikön tekemisestä, onnistumisista ja ennen kaikkea epäonnistumisista kun näitä tapahtuu. Vastuunkanto muiden ihmisten tekemisestä edellyttää kypsyyttä, eikä ammatillinen kypsyys välttämättä ole ikäsidonnainen kysymys. Esimiehen rooli on tärkeä ja usein esimiehelle itselleen jopa epäkiitollinen. Hyvää esimiestä voi verrata huippuvalmentajaan, joka saa joukkueen loistamaan. Vastaavasti huono valmentaja saa hyvänkin joukkueen romahtamaan, vaikka yksilöiden osaaminen on huipputasoa.

Esimiehenä asetat aina muut ihmiset tiimissäsi edellesi ja etenkin myynnissä heidän henkilökohtainen menestyminen on päämääräsi. Jos yrität koijata tässä, jäät nopeasti kiinni ja menetät ihmisten luottamuksen. Kysymys itsellesi kuuluu; miksi haluan toimia esimiehenä ja ensisijaisesti korostaa muiden etua sekä onnistumisia, omieni etujeni kustannuksella?

Miten onnistun esimiestehtävissä?

Tässä kirjoituksessa en ota enkä toisaalta osaakaan ottaa kantaa siihen, miten hyvä esimies toimii ja johtaa, vaan siihen, mitä asioita esimieskandidaatissa pyritään arvioimaan. Rekrytoiva osapuoli pyrkii yksinkertaisesti ilmaistuna löytämään ihmisen, joka saa muut ihmiset tuntemaan itsensä paremmaksi.

Työnantajilla on tapana sanoa, että ”paras myyjä ei välttämättä ole paras esimies”. Poikkeus varmasti vahvistaa säännön, mutta edellä mainitussa on sikäli hyvä pointti, että menestyvä myyjä on yritykselle kahdestakin syystä tärkeä juuri myyjän tehtävässä; 1) Menestyvä myyjä tuo yritykselle merkittävän osan liikevaihdosta. 2) Menestyneimmän myyjän voi olla vaikea irrottautua myyntityöstä ja vieläkin vaikeampaa saada muut myyjät menestymään häntä paremmin, sillä hänhän oli paras myyjä.

Kysymys toiseen tärkeään asiaan siis kuuluu; Mikäli olen yrityksen menestynein myyjä, haluanko luopua parhaan myyjän roolista? Entä haluanko ensisijaisesti keskittyä muihin ihmisiin ja heidän tavoitteisiinsa? Sillä on melko varmaa, että esimies ei helposti onnistu esimiestyössään olemalla yhtäaikaisesti yrityksen paras myyjä. Esimiestyössä onkin kyse siitä, että on mahdollista saavuttaa omat tavoitteet vain muiden ihmisten onnistumisten kautta.

Olisinko minä hyvä esimies?

Itsearviointi on vaikea laji ja viimeisin kysymys on kenties hankalin. Kaikissa esimiestehtävissä on tärkeää omata hyvä itsetuntemus ja myynnin esimiestehtävissä jopa korostetusti, sillä saat päivittäin käsitellä niin onnistumisia kuin epäonnistumisia. Esimiestyö on ihmisten johtamista, ja johtamisen yhtenä tavoitteena on saada ihmisten mahdollinen epävarmuus muutettua päämäärätietoiseksi ja tavoitteelliseksi energiaksi. Omaa sopivuutta esimieheksi on hyvä pohtia myös seuraavanlaisesti; Uskallanko kasvaa ihmisenä ja kohdata omat puutteeni sekä myöntää nämä muille, mutta ennen kaikkea itselleni? Ihmiset arvostavat aitoutta, johdonmukaisuutta sekä arvostusta. Toimitusjohtaja sekä kirjailija Ari Rämö kirjoittaa blogissaan arvostamisesta, ja mikäli pohdit esimiestehtäviä, kannustan Sinua tutustumaan hänen kirjoituksiinsa.

Hyviä esimiehiä etsitään jatkuvasti. Menestystä urallasi ja tartu rohkeasti haasteeseen, mikäli myynnin esimiestehtävät kiinnostavat Sinua!

 

← Takaisin